• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
  • Slide6
  • Slide7

 

Tao: Leef creatief – de weg naar verandering

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Wat zijn jouw specifieke talenten?
Wil jij jouw eigen creatieve kracht leren kennen?

 

Het is 1984. Wij besluiten heel bewust om een ander leven te gaan leiden. Niet meer 2 volle banen die alle aandacht opeisten met een gezin dat daaronder leed. We wilden terug naar de eenvoud, weg uit de ratrace, waar stress en ziekten de boventoon voerden. Wij kozen ervoor om ons hart te volgen en in het diepe te springen… Alles kwam op losse schroeven te staan. Een verhuizing van Brabant naar Groningen, verlies van een vaste baan met een vast inkomen en na 9 maanden een echtscheiding. In 1985 was er weinig meer over van alle idealen. Een sombere toekomst gloorde aan de horizon. Komt dit verhaal je bekend voor?
De tekst op onze verhuiskaart kwam uit de Tao Te Ching. Dit boek stamt uit de 6e eeuw v.Chr. en is een van de belangrijkste geschriften van het Taoïsme, een van de grote drie Chinese filosofieën. Lao-tsu wordt meestal als de schrijver beschouwd.

6.De geest van de diepte sterft niet;
men noemt die de duistere moeder.
De poort van de duistere moeder heet
wortel van hemel en aarde.
Eeuwig, eeuwig schijnt die te bestaan.
Wie daarop steunt, kent geen inspanning.

Terugkijkend, het is nu 2012, was dit het begin van een hele boeiende reis. Een reis waarvan de Weg belangrijker werd dan de bestemming. Een reis die begon met een tekst die spreekt over een eeuwige en onbeschrijfelijke creatieve kracht die voortdurend nieuw leven baart. Deze kracht is de motor in mijn leven geworden. In de moeilijke tijd was zij onzichtbaar, nu is zij mijn bondgenoot. Wil jij deze kracht ook leren kennen? Ik begeleid je bij dit proces.
Lao-tsu vertelt ons dat deze ‘mysterieuze vrouwelijke’ energie zich onafgebroken in volmaaktheid openbaart, en nodigt ons uit besef te krijgen van die stem van de schepping, die op talloze manieren door het leven klinkt. ‘Leef creatief’ is het motto voor een bestaan dat wordt gekenmerkt door een bewust besef van de aanwezigheid van dit vrouwelijke principe. Creatief zijn betekent dat je op je innerlijke roeping vertrouwt, kritiek of oordeel negeert en je verzet  tegen je natuurlijke talenten opgeeft. Je kunt besluiten om je twijfel en je angst voor het leven los te laten. Het mysterieuze vrouwelijke is eeuwig aan het baren en de poort naar haar wordt door de Tao Te Ching de ‘wortel van de schepping’ genoemd’. Dit vertelt ons dat wij het vermogen bezitten om van dit onbeperkte veld te profiteren en mee te scheppen, of creatief te leven via de Tao. Wie daarop steunt kent geen inspanning!

Is je interesse gewekt? Wil je veranderen? Neem dan contact op.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *