Atlantis

Atlantis het verloren continent

De Azoren vormen een prachtige archipel van negen vulkanische eilanden midden in de Atlantische Oceaan. Het bergachtige landschap is herkenbaar vulkanisch aan kraters en een ruige zwarte lavakust en bodem. De eilanden hebben een adembenemende natuur en zijn bezaaid met bloemen. Het zijn de boven de zee uitrijzende toppen van het onderzeese landmassief, de Midden Atlantische rug. De vulkaan Pico Alto is de hoogste berg van de hele Atlantische rug. De oceaan is ter plaatse zo’n 3000 m diep. Onderzoek heeft aangetoond dat de lava van de oceaanbodem gestold is in de aardatmosfeer, dus boven de zeespiegel. Er zijn veel indicaties dat deze onderzeese hoogvlakte zich nog 12.000 jaar geleden boven water heeft bevonden en een groot eiland vormde. Zijn dit overblijfselen van het verzonken land Atlantis?

De legende over Atlantis die de basis vormt voor alle latere versies, is ontleend aan twee dialogen van Plato. Volgens deze dialogen stonden de oorspronkelijke Atlanteanen nog rechtstreeks in verbinding met de spirituele wereld. In de loop van de eeuwen echter degenereerde de bevolking tot een op macht beluste superstaat, die uiteindelijk rond 10.000 v.Chr. ten gevolge van zware aardbevingen en overstromingen ten onder is gegaan.

Wij hebben allemaal een collectieve herinnering aan de begintijd. Een herinnering aan het aardse paradijs. Wat is de betekenis hiervan in ons dagelijkse leven? Staan wij op het punt om hier naar terug te keren? Als dat zo is, is het belangrijk om er klaar voor te zijn. Van binnenuit, onze ziel is al op weg en onze persoonlijkheid?

De Azoren zijn een stiltepunt in deze wereld, het centrum van de orkaan. Kunnen wij, net als de vulkaan Pico, op een vanzelfsprekende wijze in ons eigen centrum staan ongeacht de orkaan die om ons heen woedt?


Voor informatie, het opgeven voor een workshop of voor het maken van een afspraak kun je bellen naar: Irene Jonkers Tel. 0595-424581 of 06 811 68 572 of klik hieronder om contact op te nemen.