Egypte

De Eerste Tijd van Egypte: de tijd van de sterrencultus en van de oudste astrologie

In Egypte ligt een van de Zeven Wereldwonderen: het Piramideveld met de drie reusachtige piramiden en de grote sfinx. Het totale Piramideveld bestaat uit 11 piramiden, die samen een afbeelding vormen van het sterrenbeeld Orion op Aarde.
Zo boven, zo beneden.

De drie grote piramiden Cheops, Chefren en Mykerinos corresponderen met de drie sterren van de gordel van Orion. De Sfinx kijkt naar het punt aan de horizon waar de zon ooit tijdens de lente-equinox opkwam in het sterrenbeeld Leeuw, terwijl Orion op zijn laagste punt aan de hemel stond. Dit was het geval in 10.500 v.Chr. en staat bekend als Zep Tepi, de Eerste Tijd van Osiris. De Laatste Tijd zal plaatsvinden wanneer Orion zijn hoogste positie aan de hemel heeft bereikt in 2012.

Osiris, Isis en Horus

De mythe van Osiris, Isis en Horus is het verhaal van de ziel, van dood en wedergeboorte. De Egyptenaren geloofden dat de zielen tussen incarnaties in, in de Melkweg leefden, en dat er twee ‘poorten’ naar de Melkweg waren. Dit zijn de Poort in het sterrenbeeld Tweelingen, met de ster Orion, waardoor zielen naar de aarde afdalen, en de Poort in het sterrenbeeld Schorpioen, waardoor de zielen weer naar de hemel opstijgen.

Orion

Samen met Osiris, de god van het dodenrijk, krijgt Isis een zoon: Horus, de god van het koningschap en de hemel. Door deze geboorte wordt Isis als het ware de symbolische moeder van de farao op aarde. Zij symboliseert de vrouwelijke kracht op aarde.
In het oude Egypte werd de regerende farao beschouwd als een god, en daarom gelijkgesteld aan Horus. Zodra de farao overleed werd hij een Osiris. De god Osiris wordt vanouds geassocieerd met het sterrenbeeld Schorpioen. Na zijn denkbeeldige dood neemt zijn zoon Horus als Orion zijn taak over. De levende farao vertegenwoordigde als Horus het sterrenbeeld Orion om na zijn dood als Osiris te verblijven in het sterrenbeeld Schorpioen.  Wanneer de ster Orion opkomt (geboorte) aan de oostelijke horizon, verdwijnt (sterft) het sterrenbeeld Schorpioen onder de westelijke horizon. Dit is de reis van de ziel door de onderwereld.


Voor informatie, het opgeven voor een workshop of voor het maken van een afspraak kun je bellen naar: Irene Jonkers Tel. 0595-424581 of 06 811 68 572 of klik hieronder om contact op te nemen.