10 mei 2013
mei 10, 2013

Zonsverduistering

0 reacties

Ring van Vuur

ringoffire_stripVandaag, 10 mei is er een gedeeltelijke zonsverduistering in het teken Stier , ’s nachts om 2.30 uur Nederlandse tijd.Wij hebben er niets van gezien, maar in Australië wel. Daar liet de zonsverduistering zich zien als een Ring van Vuur! 95% van de Zon was afgedekt. Het was een “ringvormige” of “annulaire zonsverduistering”: de zon is gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan — de zon vormt een lichtgevende rand om de maan.

 

3e27848eada6edf307053e1e00eb2930Bij een eclips is het licht van de Zon verduisterd, alles wat aan de donkere kant zit kan naar boven komen.
Stier is  het symbool van rust, stabiliteit, materiële veiligheid en vooral van normen en waarden. Vanuit de astrologie vraagt deze zonsverduistering aan ons om onze oude waarden te vervangen voor een meer eigentijdse invulling. In onze maatschappij ben je altijd veel waard als je belangrijke diploma’s had, een vaste baan en noem maar op. Onze waarde wordt heel sterk bepaald door geld. Uit deze eclips kan een angst naar boven komen die te maken heeft met verlies van materiële zekerheden.

Astrologie 1Deze tijd is een geweldige gelegenheid om eens te kijken hoe het staat met onze eigen waarde(n). Om te bekijken wat geld en bezit voor ons betekent en om oude overtuigingen daarover los te laten. Het is een opruimeclips, dat wil zeggen, we kunnen erachter komen wat ons nog tegenhoudt om iedereen en alles (ook onszelf) te waarderen voor wie en wat het is. De bedoeling van deze eclips is dat we onszelf en alle anderen waardevol gaan vinden, ongeacht status, werk of bezit. Het is tijd om constructief vorm te gaan geven aan nieuwe ideeën en mogelijkheden.

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *