08 mrt 2013
maart 8, 2013

de Adelaar en de Condor

0 reacties

Profetie van de Adelaar en Condor

images-7Waar de Adelaar en Condor
Hoofd en Hart samenkomen
wordt nieuwe harmonie geboren
op een uitgeputte Aarde

er groeien weer bloemen
dieren vinden hun weg
en mensen verbinden zich
in liefdevolle overgave

“Wanneer de Condor en de Adelaar weer samen vliegen in dezelfde lucht zal de Aarde ontwaken, de wereld in balans komen en vrede heersen”.
Zo luidt een oude profetie bij de Inca’s en andere Zuid-Amerikaanse volken.

Unknown-34
Deze profetie stelt dat in het verre verleden de gemeenschap van de mensen verdeeld is geraakt, waarna verschillende paden zijn ingeslagen.
Het pad van de Condor – de weg van het hart, de intuïtieve geest en het mythisch bewustzijn.
Het pad van de Adelaar – de weg van het brein, de rationele geest en het meesterschap over de materie.

Rond 1490 zouden volgens de voorspelling de twee paden elkaar kruisen, waarna de adelaar de condor tot aan het punt van uitroeiing zou brengen. Dit is de tijd van Columbus, van de ontdekking van Amerika.
500 jaar later zou een nieuw tijdperk aanvangen. Een tijdperk waarin de adelaar en de condor gelegenheid zouden krijgen zich te verenigen om gezamenlijk in dezelfde lucht te vliegen langs een gemeenschappelijk pad. Dit is de periode vanaf 1990.
Het is de aankondiging dat nu de tijd gekomen is voor de mensen om te ontwaken en samen te dansen.

Condor

images-3De omvattende of integrerende kracht wordt in de traditie van de Inca vertegenwoordigd door de condor.  De condor is een grote gier met een vleugelspanwijdte van wel meer dan drie meter.  De spanwijdte van haar vleugels symboliseert de geesteskracht die de condor moeiteloos optilt en hoger en hoger laat stijgen met de opstijgende wind in het Andesgebergte.  Daar zweeft zij moeiteloos tussen de bergtoppen op zes tot tien kilometer hoogte, Eén met het Geheel.  Haar vleugels laten haar Eén zijn met Geheel en met de natuur.
De condor is de boodschapper van de Grote Geest, de meester van de stilte en de hand van evolutie.  Zij brengt de Inca het visioen, de kracht en de energie van de wereld die komen gaat.  De condor brengt nieuwe zaden en de kracht van het collectieve hart.

Volgens de voorspellingen van de natuurvolken in Noord- en Zuid-Amerika komt er een tijd dat de adelaar en de condor samen vliegen en die tijd is NU : de condor en de adelaar vliegen samen.  Sjamanen uit Zuid-Amerika gaan steeds vaker naar Noord-Amerika om samen het hun broeders en zusters rituelen te doen voor de heling van de mensen en van Moeder Aarde en vice versa.

Adelaar

Unknown-30De adelaar is echter een andere vogel dan de condor.  De adelaar vliegt ook hoog en ziet een muis op één kilometer hoogte, maar zij is een jager.  Zij is verbonden met een gerichtheid, een doel.  De condor niet.  De condor is een aaseter en is één met het Geheel, met de stilte. De adelaar is verbonden met het richtinggevende licht, de bestemming, de visie.  De condor is verbonden met de stilte, het horen van het gefluister van de wind (de stem van het Goddelijke) en de missie van de Ziel.

10 Geboden van de Noord-Amerikaanse Indianen:

Canyon de Chelly-21    Behandel de Aarde en alles dat er op leeft met respect
2    Blijf dicht bij de Grote Geest
3    Toon veel respect voor je broeders en zusters
4    Werk samen in het voordeel van de gehele mensheid
5    Help en wees vriendelijk waar nodig
6    Doe waarvan jij weet dat het goed is
7    Denk aan de gezondheid van je lichaam en geest
8    Wijd een deel van je inspanningen aan een groter geheel
9    Wees altijd trouw en eerlijk
10  Neem volledige verantwoordelijkheid voor al je acties

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *