Jin Shin Jyutsu als Zelfheling

Genezingskracht met de handen

Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘mens, schepper, kunst’ en is gebaseerd op ons eigen aangeboren vermogen om onszelf in balans te brengen. Eeuwenlang hebben traditionele culturen deze wijsheid gebruikt om zowel zichzelf als anderen te genezen. Maar met de opvolging van de generaties raakte dit vermogen steeds meer in onbruik en werd het uiteindelijk vergeten. In het begin van de 20e eeuw werd Jin Shin Jyutsu herontdekt door een Japanse wijze, Jiro Murai. Hij heeft zijn hele leven gewijd aan het doen herleven van de Jin Shin Jyutsu kunst, die beschouwd kan worden als de “Grootmoeder van de acupunctuur”.
Na vele jaren studie met Master Murai heeft Mary Burmeister, in de jaren zestig, Jin Shin Jyutsu naar het Westen gebracht..

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu harmoniseert lichaam, verstand en bewustzijn in gelijke mate en is uit diepe wijsheid voortgekomen. Het behoort tot ons innerlijk weten en is door iedereen te ervaren en toe te passen. Intuïtief leggen we onze handen op pijnlijke plekken, waarbij de handen dienen als ‘startkabels’ om de energiestroom te ondersteunen. De basis van Jin Shin Jyutsu bestaat uit 26 energiepunten, die over het hele lichaam verdeeld zijn: de 26 energiesloten. Als we deze energiesloten met onze handen aanraken, brengen we de energie in beweging en daarmee onszelf in harmonie.

Zelfheling

Bijna alle energiebanen lopen ook door de vingers en kunnen daardoor worden geharmoniseerd. We hebben alleen onze handen en onze ademhaling nodig om de energiestroom op gang te brengen. Jin Shin Jyutsu kan op vele manieren blokkades in het energiesysteem weer tot stromen te brengen. Juist omdat Jin Shin Jyutsu zo’n zachte en eenvoudige manier is om weer in balans te komen is zij voor vrijwel iedereen geschikt.

Over het algemeen wordt het stromen als heel prettig ervaren. Een aantrekkelijk aspect van Jin Shin Jyutsu is dat je veel zelf kunt doen om je eigen energiesysteem vitaal en stromend te houden. Het makkelijkste is om regelmatig een voor een je vingers vast te houden. Dit harmoniseert niet alleen alles op lichamelijk gebied, maar doet ook sterke emoties – piekeren, angst, woede, verdriet, onzekerheid – smelten.
Jin Shin Jyutsu is Levenskunst in de praktijk.  

                                                                      
Dagelijks één of meerdere vingers vasthouden om emoties (attitudes) en lichaamsfuncties te harmoniseren.
Met dank aan Henny Cramers: www.jinshinkunst.nl


Voor informatie, het opgeven voor een workshop of voor het maken van een afspraak kun je bellen naar: Irene Jonkers Tel. 0595-424581 of 06 811 68 572 of klik hieronder om contact op te nemen.